1. KUP GRADA DUGA RESE – MLADEŽ

BILTEN

TRI DANA STOLNOG TENISA U DUGOJ RESI
Prava svečanost sporta mogla se proteklog vikenda vidjeti u kolijevci stolnog tenisa. Želeći dati doprinos pri slavljeničkim danima grada Duge Rese i proširiti raznovrsnost događanja, STK Duga Resa organizirao je 1.Kup grada Duge Rese. Radost igranja vođena je mislima i sjećanjem na Antuna Tovu Stipančića, čudesnog sugrađanina koji se vinuo u svjetske visine, i pronio glas svoga grada diljem kugle zemaljske.
U dvorani Učeničkog doma u petak, 09. lipnja snagu su odmjerile reprezentacije osoba s invaliditetom Hrvatske i Slovenije. Nekoliko poena odigrao je župan KŽ, gospodin Damir Jelić a potom je otvorio turnir. Iako je rezultat bio u drugom planu, ostaje zapisana pobjeda hrvatske reprezentacije.
U subotu, 10. lipnja održan je otvoreni 1. Kup grada Duge Rese, na kojem su nastupili igrači od sedam do stosedam godina. Vrhunsko nadigravanje gledateljima priuštili su natjecatelji iz Duge Rese, Ozlja, Karlovca, Ogulina, Zagreba, Fužina, Varaždina, Križevaca i Rijeke. Turniru je nazočio gradonačelnik Duge Rese, gospodin Tomislav Boljar uz obećanje da će osobno sudjelovati iduće godine. Poslije podjele nagrada, svi su sudionici potražili osvježenje u smaragdnoj Mrežnici.
U nedjelju, 11. lipnja dvorana je bila poput košnice. Četrdesetak igračica i igrača natjecalo se na devet stolova u četiri dobne skupine između osam i petnaest godina. Nagrade 1. Kupa grada Duge Rese podijelili su natjecatelji iz STK Aquaestil, STK Duga Resa, STK Klek, SD Vrhovac i STK Karlovac 2013.
Organizacija i uvjeti za igru bili su na najvišem nivou. Ovime je nastavljena inicijativa Stolnoteniskog saveza karlovačke županije (STSKŽ) za podizanjem kvalitete i omasovljenjem stolnog tenisa diljem županije. U svakom kvartalu u godini natjecanje organizira drugi klub. Velika je vjerojatnost kako bi u skoroj budućnosti iz bazena KŽ mogli isplivati majstori i majstorice čijim će se majstorijama i umijeću diviti cijela Hrvatska.

U Karlovcu, 12. lipnja 2017.godine

Josip Šut