POJEDINAČNO STOLNOTENISKO PRVENSTVO REGIJE SREDNJA HRVATSKA

DSC04403

U Karlovcu je u nedjelju, 24. ožujka 2019. godine u Školskoj športskoj dvorani Mladost u organizaciji STK KARLOVAC 2013, održano državno prvenstvo za mlađe uzraste. Svoj put ka vrhu tražio je točno 101 natjecatelj od 8 do 18 godina. Igrači i igračice nastupali su u kategorijama klinci i klinceze, najmlađi kadeti i kadetkinje, mlađi kadeti i kadetkinje, kadeti i kadetkinje i, na kraju, juniori i juniorke. Natjecatelji su pristigli iz stolnoteniskih klubova koji zastupaju Jastrebarsko, Dugu Resu, Dugo Selo, Ogulin, Zagreb, Samobor, Sesvete, Stubicu, Svetu Nedelju, Veliku Goricu, Zabok, Ozalj-Vrhovac i Krapinu. Najbolji po uzrastima zgrnuli su nove bodove, koji će im omogućiti razigravanje za ranglistu s najboljima u preostalih šest hrvatskih stolnoteniskih regija. Nakon toga otvaraju im se vrata državne reprezentacije.
Vrijedi upamtiti imena ovih finalistica i finalista po kategorijama: klinceze Viktorija Oslaković i Dina Zoretić, klinci Leon Zrinski i Lovro Horvat, najmlađe kadetkinje Viktorija Pustaj i Lana Bebek, najmlađi kadeti Luka Tepeš i Leon Benković, mlađe kadetkinje Lorena Perendić i Viktorija Pustaj, mlađi kadeti Lovro Škalac i Jure Iviš, kadetkinje Lorena Perendić i Gracija Kačavenda, kadeti Moreno Stanišić i Jan Pocrnčić, juniorke Laura Rukavina i Jana Kovačević, juniori Luka Dragun i Petar Znika.
Trenera je bilo zamalo koliko i natjecatelja, a roditelja, djedova i baka još i više. Dobro popunjena dvorana bila je svjedokom suza i radosti, drama i trijumfa, uzleta i padova. Zasigurno smo vidjeli u perspektivi nove Šurbeke, Stipančiće i Tamare Boroš. Vrhunski ispitani stolnoteniski suci pravedno su natjecanje priveli kraju, a organizator Stolnoteniski klub STK „Karlovac 2013“ opravdano je primao čestitke trenera, struke, voditelja, roditelja i natjecatelja.
tekst i fotografije Josip Šut – za organizatora